نوشته شده توسط : غلامحسین محسنی اصل

برای اینکه ازاین ایام استفاده بهینه ای داشته باشید توجه شما رابه نکات ذیل جلب می کنم:

الف)بانک زمان:

هرروز دربانک زمان ما 86400 ثانیه اعتبار ریخته می شود وآخر شب این اعتبار ما به پایان می رسد. هیچ برگشتی نیست و هیچ مقداری ازاین زمان به فردا اضافه نمی شود. هرلحظه گنج بزرگی است،آن را از دست ندهید. به یاد داشته باشید که زمان به خاطر کسی منتظر نمی ماند. پس ، از لحظه لحظه این ایام استفاده کنید که این ایام برگشت پذیر نیستند وبه خود وعده ندهید که وقت دارید بلکه زمان بسیار محدود است ودرس شما زیاد.

ب)خواب

بارعایت توصیه های رفتاری زیر می توانید خوابی مطلوب داشته باشید:

1-تنها موقعی که خوابتان می آید به رختخواب بروید.از رختخواب فقط برای خوابیدن استفاده کنید نه برای مطالعه ،تماشای تلویزیون و یافکرکردن.

2-انجام ورزش در اوایل روز در کیفیت خواب شما بسیار موثر است.

3-قبل از خواب به دستشویی بروید.

4-اتاق خواب نباید زیادسردیا گرم باشد.

5-برای خواب نباید از بستر یا بالش بسیار نرم یا سفت استفاده کنید ،بالش باید سرشما را 10تا 15 سانتی متر بالای سطح زمین نگاه دارد.

6- تحقیقات نشان داده یک فرد 18-19 ساله روزانه حدود7ساعت خواب نیازمنداست که البته این مقدار در مورد بعضی از افراد تا حدود 6 تا 6/5 ساعت نیز قابل کاهش است. اما خواب کمتر از 6 ساعت به هیچ وجه قابل توصیه نیست. وخواب بالای 7 ساعت نیزدر سال کنکور قابل قبول نمی باشد که به شخص احساس کسالت و خستگی می دهد.

7- استراحت عصر گاهی اگر کوتاه باشد.(زیریک ساعت) می تواند بسیار مفید باشد

8-خواب نامنظم ممنوع:زمان خواب خود را مشخص کنید وراس ساعت معینی به بستر بروید وراس ساعت معینی هم از خواب بیدار شوید حتی روزهای تعطیل نیز از این الگو پیروی کنید تا ساعت بیولوژیکی شما تنظیم و هماهنگ شود.این کار در نظم فکری و کارهای روزانه شما بسیار مؤثر است.




:: موضوعات مرتبط: مشاوره , ,
:: بازدید از این مطلب : 367
|
امتیاز مطلب : 32
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامحسین محسنی اصل

داوطلبان پس از یک کنکور آزمایشی،افکارورفتارمتفاوتی دارند:

1)گروهی نمی دانندچگونه عمل کرده اندوقادر به ارزیابی وپیش بینی نتایج خودنیستند.

2)بسیاری از آنها ازنتایج خود ناراضی خواهند بود.

3)عده ای مضطرب ونگران می شوند.

4)برخی ناامیدومنفعل می شوند.

5)گروهی عصبانی می شوند.

6)عده ای کم کاری و نتیجه ی ضعیف خود را گردن سؤال ها می اندازند،آنها را غیراستانداردمی خوانند.

7)برخی ازآنهامیل به گرفتن ودیدن کارنامه ی خودندارندوناخودآگاه از نمرات کارنامه شان وحشت دارندو عده ای ازآنان کارنامه خود رامچاله می کنندو آینه ی اعمال خود را می شکنند.

    درمقابل،تنها10تا 15 درصد از داوطلبان،نتایج وکارنامه ی کنکور آزمایشی را جدی می گیرند،آن را دقیق ارزیابی می کنندوبراساس آن فعالیت های بعدی خود را تنظیم می کنند. آنهامی دانندتاجایی که ممکن است بایدازهر آزمون یاد بگیرندوبیاموزند.برای آنهاآزمون بدون ارزیابی یک کار نیمه تمام وناقص است.به یقین می دانند که باید اشکالات وایرادات خود را برطرف کنندو بیش از پیش تمرین کنند.و در خود تسلط را بوجود بیاورند.



:: موضوعات مرتبط: مشاوره , ,
:: بازدید از این مطلب : 301
|
امتیاز مطلب : 31
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامحسین محسنی اصل

  هربارکه به کنکورفکرمی کنی پیشونیت عرق می کنه ودلشوره داری و ... امااگریه ذره درست فکر کنی می بینی که همه این ها هیجان زیادیه که خودت به خودت دادی ببین دوست من!بیا به خاطرخودت به همه ی این فکر و خیال های الکی پایان بده.اونقدر قشنگ مشغول درس باش که حتی فرصت نداشته باشی که به چیزهایی که تو رو اذیت می کنن دقیقه ای فکر کنی.دیروز را فراموش کن.امروز تلاش کن وبه فردا امیداوار باش.

   هرچه هدفت بزرگتر باشه،موانع ومشکلات سر راهت هم بیشتره.بنابراین با اراده وسخت کوشی هر نبودی را بودخواهی کرد.حرکت کن!




:: موضوعات مرتبط: مشاوره , ,
:: بازدید از این مطلب : 298
|
امتیاز مطلب : 31
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامحسین محسنی اصل
 

(مشاوره ) نقش بسيار مهمى در زندگى مادى و معنوى انسان و بويژه در بهبود تحصيل دانش آموزان ، رابطه خود با ديگران ، كاهش ‍ رفتارهاى ناسازگار و انتخاب صحيح شيوه زندگى دارد.
اهميت و نقش مشاوره آنچنان است كه در قرآن و كلمات معصومين (عليهم السّلام ) بسيار مورد سفارش قرار گرفته است.ما در اين قسمت ، برخى از آن آيات و احاديث را بيان مى كنيم :
مشاوره در قرآن و احاديث
در قرآن ، سوره اى به نام (شورا) است كه در آيات 36 تا 38 آن ، (مشاوره ) به عنوان يكى از صفات ويژه مؤ منان ، در رديف توكل ، اجتناب از گناه ، (تقوا) اجابت پروردگار، اقامه نماز، انفاق و ... مطرح گرديده ، مى فرمايد:
(... وَما عِنْدَاللّهِ خَيْرٌ وَاَبْقى لِلَّذينَ آمَنُوا وَعَلى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ وَالَّذينَ يَجْتَنِبُونَ كَبائِر الاْثْمِ وَالْفَواحِشَ وَاِذا ما غَضِبُوا هُمْ يَغْفِرُونَ وَالَّذينَ اسْتَجابُوا لِرَبِّهِمْ وَاَقامُوا الصَّلاةَ وَاَمْرُهُمْ شُورى بَيْنَهُمْ وَمِمّا رَزَقْناهُمْ يُنْفِقُونَ ).
(... و آنچه نزد خداوند است براى كسانى كه ايمان آورده و بر پروردگارشان توكل مى كنند، بهتر و پايدارتر است ؛ همان كسانى كه از گناهان بزرگ و اعمال زشت ، اجتناب مى ورزند و هنگامى كه خشمگين شوند، عفو مى كنند. و كسانى كه دعوت پروردگارشان را اجابت كرده و نماز را برپا مى دارند و كارهايشان به صورت مشورت در ميان آنان است و از آنچه به آنان روزى داده ايم ، انفاق مى كنند).
و در سوره آل عمران ، آيه 159 خطاب به پيامبر (صلى اللّه عليه و آله ) در كنار امر به عفو مردم و استغفار براى آنان و به مشورت در امور با آنان چنين دستور داده است :
(فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنْتَ فَظّاً غَليظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشاوِرْهُمْ فِى الاَْمْرِ فَاِذا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللّهِ ... )
(به (بركت ) رحمت الهى در برابر آنان (مردم ) خرم (و مهربان ) شدى و اگر خشن و سنگدل بودى ، از اطراف تو، پراكنده مى شدند. پس ‍ آنان را ببخش و برايشان آمرزش طلب كن و در كارها با آنان مشورت كن ، اما هنگامى كه تصميم گرفتى (قاطع باش و) بر خدا توكل كن ...).
در احاديث نيز، در وهله نخست ، مشاوره ، نياز طبيعى فرد دانسته شده است . رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله ) در اين باره فرموده است :
(... ما يستغنى رجل عن مشورة ...).
(هيچ فردى از مشاوره بى نياز نيست ).




:: موضوعات مرتبط: مشاوره , ,
:: بازدید از این مطلب : 298
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامحسین محسنی اصل

(مشاوره ) از ريشه (شور) است و شور به معناى استخراج ، به دست آوردن و كشف كردن است .
در (مجمع البحرين ) كه بيان كننده كاربردهاى الفاظ در قرآن و متون حديثى است ، در مورد لفظ (مشاوره ) و كاربرد فعلى آن ، آمده است :
(المشاورة مشتقة من شِرْتُ العسل ،اى استخرجته من موضعه ... وشاورته فى الامر واستشرته بمعنى راجعته لا رى راءيه فيه ... واءشار علىّ بكذا: اى اءرانى ما عنده فيه من المصلحة ).
يعنى لفظ (مشاوره ) از كاربرد (شرت العسل ) به معناى استخراج عسل از كندوى زنبور است . و (شاورته ...) يعنى به او مراجعه كردم تا نظر او را به دست آوردم . و جمله (اَشار علىّ بكذا) به اين معناست كه مشاور آنچه را كه مصلحت تشخيص دهد، براى راهنمايى من بازگو كرده است .
(راغب ) ضمن اينكه (مشاوره مشورت و تشاور) را يكى دانسته ، مى نويسد:(... التشاور والمشاورة والمشورة استخراج الراءى بمراجعة البعض الى البعض ، من قولهم ، شرت العسل اذا اتخذته من موضعه واستخرجته منه ...).



:: موضوعات مرتبط: مشاوره , ,
:: بازدید از این مطلب : 318
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 بهمن 1389 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد